Welkom op het Kunst in Duin Festival - BEELDSCHOON-

Locatie: landgoed Kasteel Keukenhof

Kunst in Duin Kunst in Duin

Zet het alvast in je agenda!

zaterdag 23 augustus t/m zondag 31 augustus
Locatie:Landgoed Kasteel Keukenhof.

Naast mijn werk kun je het werk bekijken van circa 100 andere kunstenaarsen en hen aan het werk zien.
Tijdens het evenement zal het COBRA BUITEN festival en de tentoonstelling van Joep van Lieshout te zien zijn op het Landgoed Kasteel Keukenhof.
teel Keukenhof.

Jean-Marie van Staveren

Titel:  “out of the blue”
Materiaal: geëxpandeerd polystyreen ( EPS), Acrylic One, Triaxial Fibre, Acrylverf.

Tijdens het festival - BEELDSCHOON- op het landgoed van kasteel Keukenhof staan een aantal van mijn beelden opgesteld en kun je me aan het werk zien. 

In deze derde editie van de beeldentuin Cobra Buiten staan internationale en Nederlandse naoorlogse pioniers van de beeldhouwkunst centraal met het accent op de jaren ’50 en ’60. De beelden werden door de Cobra kunstenaars veelal gemaakt voor plaatsing in een natuurlijke omgeving en kunnen bewonderd worden in de prachtige landschapstuin van het kasteel.
De tentoonstelling toont een diverse en omvangrijke selectie werk van het atelier, uit verschillende periodes. In lijn met een van de grote centrale en terugkerende thema’s in het werk van Atelier Van Lieshout, zullen de werken zich als een nederzetting om Kasteel Keukenhof manifesteren en onderling in thema en/of vorm een relatie met elkaar aangaan.  

Naast het spectaculaire woodcarven, zullen dit jaar ook land-art kunstenaars hun opwachting maken met indrukwekkende locatie- gebonden kunstwerken.

Een deel van het Kunst in Duin-terrein zal worden omgetoverd in een Kinderkunstdorp, waar gedurende het festival verschillende creatieve en leerzame activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden.


 Artist in Residence Fundatie Knecht-Drenth

Klik hier voor de website

Wilt u minimaal een maand als Artist in Residence werken in de provincieAlicante in Spanje, dan maakt de Fundatie Knecht-Drenth dit mogelijk.
Deze stichting heeft in Callosa d'En Sarrià vijf woon-werkateliers ingericht voor Nederlandse en Vlaamse kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers, schrijvers, vertalers en musici.

Op 10 kilometer van de Spaanse kust ligt het sympathieke en autentieke stadje Callosa d'En Sarrià. Op loopafstand van het centrum kunt u voor enkele maanden in een van onze panden uw intrek nemen en kunt u zich mengen onder de Spaanse bevolking en de cultuur u eigen maken.
De Casa de Cultura biedt cursussen Spaans aan waar u op aanvraag kunt instromen. Uw verblijf zal u inspireren in uw werk. Het Spaanse temperament komt u vanzelf tegemoet terwijl de weidse omgeving met zijn natuur alle rust biedt als u daar behoefte aan heeft.
In de ateliers zijn werktafels, bokken, ezels en spoelbakken aanwezig en uiteraard ook de voorzieningen van een woonappartement: zoals keuken, badkamer, televisie, houtkachels en wifi-internet. De studio's hebben een dakterras en zijn eenvoudig ingericht. De vergoeding varieert van 400 tot 650 euro per maand.
Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Helen en Tijmen Knecht-Drenth, mecenassen die hun kunstverzamelingen in de loop der jaren hebben geschonken aan diverse musea in Europa en in 1996 de FCKD oprichtten.

 


 


Follow Me

Kunst in Duin Festival
- BEELDSCHOON-

zaterdag 23 augustus t/m zondag 31 augustus
Locatie:Landgoed Kasteel Keukenhof.


Een unieke mogelijkheid om uiteenlopende kunstvormen te bewonderen op een niet-alledaagse locatie.


Navigatieadres: Stationsweg 166 2161 AM Lisse.

Dit adres betreft twee kleine karakteristieke huisjes en direct hier tegenover is de oprijlaan richting het kasteel.


Vanaf de A4
( Amsterdam, Rotterdam)

Neem afslag Nieuw Vennep / Hillegom/ Lisse en volg de N207 in diezelfde richting. Aan het eind van de N207 slaat u linksaf richting Lisse (N208). Op de tweede rotonde gaat u rechtsaf richting Langevelderslag. Na 100 meter ligt Kasteel Keukenhof aan de linkerkant.


Vanaf de A44 (Den Haag, Leiden)


Neem afslag Sassenheim/Lisse/Noordwijkerhout.
Ga in Sassenheim bij de tweede rotonde rechtsaf richting Lisse (N208). Ga vervolgens op de derde rotonde linksaf richting Langevelderslag. Na 100 meter ligt Kasteel Keukenhof aan de linkerkant.


Vanaf de N206 (Katwijk, Noordwijk, Vogelenzang)


Neem afslag Lisse en houd Lisse aan. 300 Meter na de spoorwegovergang ligt Kasteel Keukenhof aan de rechterkant.


Parkeren


Er is parkeergelegenheid op het parkeerterrein van de Keukenhof.
De kosten hiervoor bedragen € 6,00 per dag.


Het werk van Van Staveren is
te koop en te huur bij het internetplatform ArtOlive Westergasfabriek in Amsterdam.

Klik hier

ArtOlive brengt en haalt de werken die on-line te huur en te koop zijn

.Artolive

RADIO INTERVIEW

Wilt u het beluisteren klik hier